Syair Kanggo Amar Makruf Nahi Munkar

Syair Kanggo Amar Ma’ruf Nahi Munkar

صَلاَةُ اللهِ مَالاَحَتْ كَواَكِبْ

عَلَى احْمَدْ خَيْرِمَنْ رَكِبَ النَّجَاءِبْ

حَدَى حَادِى السُّرَى بِاسْمِ الحَبَاءِبْ

فَهَزَ الشُّكْرُ اَعْطَافَا الرَّكاَءِبْ

Sedulur islam monggo kito belajar
Kanggo bekal amar makruf nahi munkar
Ajak-ajak nyang masjid utowo langgar
Supoyo agomo Islam tambah Syi’ar.

Ngelakoni amar makruf nahi mungkar
Ora khusus ono podium lan mimbar
Ono ngendi wae asal kanti sabar
Niat kanti ikhlas bakale den ganjar.

Kuwajiban kito ono saben dino
Ngelakoni dateng perintahe agomo
Ngajak bagus nyegah munkar ojo leno
Mbesuk uripe supoyo ora tuno.

Ono Al Qur’an Gusti Alloh ndawuhne
Kito supoyo ngajak marang dalane
Kanti bijaksono tutur kang nyenengne
Rembukan kang luweh enak lan nglegakne.

Perjuangan macem-macem jurusane
Nanging mung dadi siji tujuane
Negakne agomo ono ing nduyane
Supoyo bahagio ono akhirote.

Ngajak-ngajak ing perkoro kebagusan
Ugo ngedohi perkoro kemunkaran
Iku wis ketutur ono ing Al Qur’an
Sopo wonge nglakoni oleh ganjaran.

Isih enom berjuang karo tenogone
Wong sugih berjuang kelawan bondone
Wong alim berjuang kelawan ilmune
Sampun sepuh disuwun dungo pujine.

Cekap semanten atur saking kawulo
Sedoyo lepat kulo nyuwun ngapuro
Mugo-mugo Allah Kang Moho Kuoso
Ngasilake dateng perjuangan kito.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s